Bildbyrån Lucky Look
Lucky Look Bildbyrå -
Search and find the images you need!


 

Hjälp

Tanken är att denna site skall vara så enkel att använda som det bara går.
Om du ändå har problem, eller om det är någonting på siten som du inte förstår, så kontakta gärna Lucky Look på telefon 08-360031, så hjälper vi dig!

Lite grundläggande information:

Hur söker man? | Hur matchas sökorden? | Jokertecken? | Manuell Hjälp? | Söka efter fotograf? | Royalty-fritt? | Beställa bilder? | Ljusbord? | Utloggning? | Ny användare? | Ändra användardetaljer? | Glömt lösenordet? | Mer hjälp? | Mer om fotograferna? | Webbläsare?Hur söker man efter bilder?
Bildsökningen sker genom att man anger ett eller flera ord att söka på. Dessa ord kommer att matchas mot nyckelord, geografisk plats och fotografens namn.

Hur matchas sökorden?
Om man ger fler än ett ord, sker sökningen med ett "OCH", dvs om du söker på "djur barn" får du bilder innehållande både djur och barn. Du kan också begränsa en sökning genom att ange ett minustecken framför det ord du inte vill ha träff på. Om du t ex skriver "djur -barn" får du bilder med djur utan barn.

Kan man använda jokertecken?
Man kan använda asterisk (*) som ett jokertecken. Det innebär att asterisken matchas mot vilken textkombination som helst. Om du till exempel söker på "kamel", får du upp träffar för just kameler. Men om du söker på "kamel*" får du även upp träffar på kameleonter.

Kan man få manuell sökhjälp?
Javisst, ring eller fyll i detta formulär, så försöker vi hjälpa dig så snart vi har tid!

Kan jag söka på en viss fotografs bilder?
Om du vill se bilder av en speciell fotograf eller agentur går du enklast till sidan som heter "Bildbyråer/Fotografer" och klickar på den bildleverantör du är intresserad av.

Hur finner jag Royaltyfria bilder?
När du söker Royaltyfria bilder skall du skriva in sökord på engelska samt ordet RF. Om du tex söker en royaltyfri bild föreställande barn skall du skriva "RF child". Om du söker efter frukter skriver du på motsvarande sätt "RF fruit".

Hur beställer man bilder?
För att kunna beställa en bild för användning måste du först lägga bilden på ett ljusbord.
Gå sedan till ljusbordssidan och klicka på Visa för valt ljusbord. Markera den valda bilden med en bock i rutan under motivet och klicka i "Preparera offert/beställning för markerade bilder". Sedan anger du hur bilden skall användas och skickar iväg beställningen/offertförfrågningen.
Du kan skriva ett meddelande till oss i Kommentarrutan. Exempelvis arbetsnummer, annan faktureringsadress, utökat användningsområde mm.
Beställda bilder leveraras till din e-mailadress inom någon timme under normal arbetstid. Bildfilerna levereras som JPEG, RGB, 300 dpi i den storlek som krävs för den aktuella produktionen.
Samtliga bilder kvalitetskontrolleras före leverans.

Hur fungerar mitt Ljusbord?
Som registrerad användare kan du skapa ett eller flera ljubord, där du kan lägga bilder som är intressanta.
Om du håller på med flera projekt kan du lägga upp flera ljusbord, för att hålla ordning på vilka bilder som ska användas var.
På ljusbordssidan kan du lägga till nya ljusbord, ta bort ljusbord, och administrera innehållet på existerande ljusbord.
Om du tar bort ett ljusbord, försvinner naturligtvis dess innehåll. Det kan vara bra att göra efter att ett projekt är avslutat.
Om du väljer att "visa" ett ljusbord, kan du där kryssa för en eller flera bilder som ska tas bort, kopieras till ett annat ljusbord eller beställas.
Du kan också begära prisuppgift för valda bilder.
För att kunna sätta rätt pris måste du vid beställning/prisuppgiftsförfrågan berätta om användningsområden, upplagor, etc, för var och en av bilderna. Om något inte passar exakt kan du välja det närmaste och skriva lite kommentarer.

Hur loggar man in/ut?
Lucky Look använder sig av så kallad HTTP-autentisering, vilket ger flera fördelar.
Bland annat behöver du inte logga in förrän det faktiskt behövs, om du inte vill.
Utloggining sker automatiskt när du stänger din webbrowser, men om du vill kan du göra det manuellt.
På in/ut-loggningssidan står även dina användaruppgifter. Om något skulle vara fel där, ber vi dig kontakta oss så fort som möjligt, så att vi kan korrigera det.

Hur skapar man en Ny användare?
Om du inte redan har ett användarnamn, kan du skapa en ny användare. Fyll i alla uppgifter märkta med asterisk (*) och välj ett användarnamn och lösenord. Om användarnamnet är upptaget får du välja något annat. Tänk sedan på att inloggningen skiljer på stora och små bokstäver i lösenordet.

Hur ändrar jag min användarinformation?
Du kan antingen kontakta Lucky Look, eller ändra själv här.

Vad gör jag om jag glömt mitt lösenord?
Du kan antingen kontakta Lucky Look för att manuellt få lösenordet utbytt, eller så kan du göra det själv.
Se Här för mer information.

Om man behöver mer hjälp?
Om du ändå har problem, eller om det är någonting på siten som du inte förstår, så kontakta gärna oss på telefon 08-360031, eller skicka ett mail, så hjälper vi dig!

Vill du veta mer om våra fotografer?
På fotografsidan finns deras namn, hemort och en länk till deras egna webbplatser i de fall det finns.

Vilken webbrowser ska man ha?
Bestäm du!
Siten är byggd med "moderna" browsers i åtanke, men utan att glömma dom äldre varianterna. Vi försöker skriva korrekt, validerad html för att garantera att vi inte använder någon specialfunktion som bara fungerar i en speciell browser. Visst, det ser snyggare ut i en browser från det här årtusendet än i en gammal browser. Men äldre browsers bör i alla fall fungera hjälpligt hos oss.
(Det går till och med att "använda" siten med Lynx, även om man ju i en textbaserad browser inte kan se bilder...)
Förutom att du får ha vilken browser du vill, behöver du dessutom inte ta emot cookies, vilket kanske gör någon där ute glad.

Bildbyrån Lucky Look, Box 402, 191 24 Sollentuna, Sverige, Tel: 08-36 00 31, Epost: info@luckylookimages.com